Paprika vločky červená
Tato hrubě nadrcená červená paprika dodá jídlu nejen lahodnou chuť, ale také poslouží jako dekorace, pokud např. nechcete použít drcené chilli papričky kvůli jejich pálivé chuti. Zvlášť efektně vypadá kombinace červené a zelené granulované papriky.
Chuť a vůně
Nasládlá příjemná papriková chuť i vůně.
Kde se pěstuje
Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá
K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu
Španělsko
Etiketa pro granulovanou červenou papriku
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Granulovaná paprika je dostupná v těchto variantách
Dávkování granulované červené papriky
Narazili jste v receptu na granulovanou červenou papriku a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 8 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 10 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste granulované červené papriky měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se granulovaná paprika řekne:
latinsky:
|
Capsicum
|
slovensky:
|
paprika
|
anglicky:
|
granulated paprika
|
německy:
|
Granulierte Paprika
|
francouzsky:
|
poivrons granulés
|
Druh kuchyně, ve které se granulovaná paprika s oblibou používá
Na co se granulovaná paprika většinou používá