Paprika pálivá španělská
Mletá pálivá paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidává do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např. na sýrové pomazánky z plísňových sýrů. Hodí se tedy jak k dennímu použití v kuchyni, tak i na slavnostní tabuli s výběrem jednohubek.
Kapsacin, který je v pálivých paprikách bohatě zastoupen a který způsobuje v našich ústech tu známou ostrou a pálivou chuť, také tiší bolest a stimuluje srdce. Pokud hledáte do svého hrnce něco ještě pálivějšího, než jsou tyto papriky, doporučujeme různé druhy chilli papriček jako např. Habanero nebo Jalapeño. Oblíbený je také kayenský pepř.
Chuť a vůně
ostrá, pikantní chuť
Kde se pěstuje
Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá
K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu
Španělsko
Etiketa pro pálivou španělskou papriku
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Pálivá paprika je dostupná v těchto variantách
Dávkování pálivé španělské papriky
Narazili jste v receptu na pálivou španělskou papriku a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 4 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 8 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 11 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste pálivé španělské papriky měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se pálivá paprika řekne:
latinsky:
|
Capsicum
|
anglicky:
|
hot paprika
|
německy:
|
Paprika scharf
|
francouzsky:
|
piment fort
|
Druh kuchyně, ve které se pálivá paprika s oblibou používá
Na co se pálivá paprika většinou používá