Paprika pálivá maďarská
Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např. na sýrové pomazánky z plísňových sýrů. Hodí se tedy jak k dennímu použití v kuchyni, tak i na slavnostní tabuli s výběrem jednohubek.
Kapsacin, který je v pálivých paprikách bohatě zastoupen a který způsobuje v našich ústech tu známou ostrou a pálivou chuť, také tiší bolest a stimuluje srdce. Pokud hledáte do svého hrnce něco ještě pálivějšího, než jsou tyto maďarské papriky, doporučujeme různé druhy chiili papriček jako např. Habanero nebo Jalapeño. Oblíbený je také kayenský pepř.
Chuť a vůně
ostrá, pikantní chuť
Kde se pěstuje
Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá
K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu
Maďarsko
Etiketa pro pálivou maďarskou papriku
Označte si své kořenky stylovou etiketou na hnědé odolné samolepce. K tomu navíc dostanete i etiketu s popisem a složením, kterou rovněž můžete na kořenky nalepit. Nebo si z těchto etiket vytvořte vlastní katalog oblíbených produktů.
Více informací
Pálivá paprika je dostupná v těchto variantách
Dávkování pálivé maďarské papriky
Narazili jste v receptu na pálivou maďarskou papriku a nevíte jaké množství odměřit? Připravili jsme pro vás tabulku s nejběžnějším dávkováním.
Zarovnaná čajová lžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lžička | 3 g |
Zarovnaná polévková lžíce | 8 g |
Vrchovatá polévková lžíce | 10 g |
Míry jsou samozřejmě přibližné a vždy platí, že byste pálivé maďarské papriky měli dávat dle svých vlastních chuťových preferencí.
Jak se pálivá paprika řekne:
latinsky:
|
Capsicum
|
slovensky:
|
paprika maďarská pálivá
|
anglicky:
|
hot paprika
|
německy:
|
Paprika scharf
|
francouzsky:
|
piment fort
|
Druh kuchyně, ve které se pálivá paprika s oblibou používá
Na co se pálivá paprika většinou používá