Paprika pálivá maďarská

Paprika pálivá maďarská

Balení 30 g 24 Kč koupit Balení 80 g 64 Kč koupit volná
váha vybrat
S větším balením ušetříte :-)
 
Zboží je skladem na prodejně Nuselská 10, Praha 4
Jednotková cena: 80,- / 100 g
 

Paprika pálivá maďarská

Tato vysoce kvalitní mletá pálivá maďarská paprika se hodí do všech jídel, která chcete mít s ostřejší a intenzivnější chutí. S oblibou se přidávají do polévek a gulášů, ale také jako efektní zdobení např. na sýrové pomazánky z plísňových sýrů. Hodí se tedy jak k dennímu použití v kuchyni, tak i na slavnostní tabuli s výběrem jednohubek.

Kapsacin, který je v pálivých paprikách bohatě zastoupen a který způsobuje v našich ústech tu známou ostrou a pálivou chuť, také tiší bolest a stimuluje srdce. Pokud hledáte do svého hrnce něco ještě pálivějšího, než jsou tyto maďarské papriky, doporučujeme různé druhy chiili papriček jako např. Habanero nebo Jalapeño. Oblíbený je také kayenský pepř. 

Chuť a vůně ostrá, pikantní chuť
Kde se pěstuje Pochází ze Střední Ameriky, ale dnes se pěstuje po celém světě.
Na co se používá K dochucení široké škály pokrmů: do polévek, omáček, ke všem druhům masa, sýrům, vaječným a zeleninovým pokrmům, do pomazánek, dresinků, těstovin, na pizzu i do rizota.
Země původu Maďarsko
Etiketa pro pálivou maďarskou papriku
Jak se pálivá paprika řekne:
latinsky: Capsicum
slovensky: paprika maďarská pálivá
anglicky: hot paprika
německy: Paprika scharf
francouzsky: piment fort
Druh kuchyně, ve které se pálivá paprika s oblibou používá
 
Na co se pálivá paprika většinou používá