Oregano - dobromysl obecná je rostlinou, která se využívá jako koření i jako léčivá bylina. Oregano je typickou přísadou do pizzy asoučástí provensálského koření. Dává se také do těstovin, rajčatových omáček, zeleninových salátů a sýrů.
Chuť a vůně
Nasládlá, lehce zemitá chuť s citrónovým podtónem a výraznou vůní.
Druh kuchyně, ve které se oregano s oblibou používá
Na co se oregano většinou používá
Kde se pěstuje
Středozemí, Asie, Amerika
Na co se používá
Na pizzu, těstoviny, rajčatové omáčky, salátové dresinky, zeleninové pokrmy, sýry, při přípravě masa, ryb i mořských plodů. V mexické kuchyni se přidává do fazolí a polévek.
Země původu
Turecko
Informace o BIO produkci
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Oregano nabízíme v těchto variantách